Какво е оргонит?

Оргонитът е енергиен трансформатор, конструиран от органична материя (смола), неорганична материя (метални частици) и кварцов кристал.

Принципът на действие на оргонита е открит  от австрийския физик и психолог  д-р Вилхелм Райх през 30-те години на 20 век. „Оргон” всъщност е виталната енергия, която може да бъде открита навсякъде в природата. Същата енергия е позната още като „чи“, „прана“, „етер“ и т.н.  Тази витална енергия съществува по един естествен начин под много различни форми. Тя може да е неутрална (OR = оргон), положителна (POR = позитивна оргонна енергия) или негативна (DOR = смъртоносна оргонна енергия или „мъртъв оргон“). Когато тази енергия е в своята положителна форма, тя подпомага живите организми да съществуват в добро здравословно състояние.

Как работи оргонитът?

Органичните вещества привличат  енергия от околното пространство и я засмукват като гъба, докато металните частици я отблъскват във всички посоки. Така енергията изпада в хаотично състояние. Под въздействието  на кварцовия кристал, тя се подрежда и излиза в организирано и дефинирано състояние, т.е. пречистена. Смолата в оргонита се свива по време на процеса по втвърдяване като постоянно подлага на натиск кварцовия  кристал. Така се създава добре познатият пиезоелектричен ефект в кристалната решетка. Крайните точки на кристалите биват поляризирани електрически и това повишава ефикасността на оргонита.

 

Защо е полезен оргонитът ?

Оргонитът трансформира нехармоничните, негативни енергии. Това са:

–  Електромагнитните енергии, излъчвани от телефони, компютри, телевизори, микровълнови печки,антени и всякакви други електрически уреди и съоръжения.

–  Негативните мисли и чувства, излъчвани от хората.

–  Всякакви енергии с ниски вибрации, които се отразяват нездравословно върху нашето физическо, психическо и емоционално състояние.

Как ни помага?

Поставен в близост до нас – в дома ни, на работното място, в градината, в чантата или джоба ни, в хладилника, до водата, на нощното шкафче … – той:

–   Ограничава вредното въздействие от електромагнитното излъчване.

–   Пречиства енергийно въздуха, водата, храната, почвата.

–   Балансира емоциите,  подобрява настроението, изчиства негативните мисли, хармонизира взаимоотношенията.

–   Защитава и предпазва от негативни енергии от всякакви източници.

–   Ефективно средство за избавяне от хронично безсъние.

–   Може да се използва за лечение, за облекчаване на болката (като се постави на болното място).

–   Растенията се развиват по-добре, повишава добивите, отблъсква вредителите.

–   Добър помощник в активирането на сензитивността и психичните способности, личностното развитие, доброто самочувствие и физическата издръжливост.

 


 

КРИСТАЛИ

АВАНТЮРИН

Авантюринът се смята за щастлив талисман, който се носи за съхраняване на радостното настроение. Той помага за бодростта на духа и яснотата на ума. Увеличава оптимизма и увереността в собствените сили. Някога са го наричали „камък на любовта”, защото се е смятало, че има способността да предизвиква взаимна симпатия и  да засилва чувствата и емоциите. Стимулира емоционалното възстановяване и дава възможност да живеещ със сърцето. Авантюринът способства за развиване на творческите способности.

Уравновесява кръвното налягане и стимулира метаболизма,понижава холестерола, има противовъзпалителен ефект, намалява кожни обриви и алергии и мигренозно главоболие.

Син авантюрин -силен ментален лечител.

Зелен авантюрин – успокоява и лекува сърцето, защитава го. Връща контрола над нещата.

АКВАМАРИН

Камък на куража. Успокояващите му енергии редуцират стреса и носят покой. Противодейства на силите на мрака и осигурява покровителство на силите на светлината.

Има афинитет към чувсвителните хора. Преодолява склонността да съдиш, подкрепя прекалено ангажираните хора. Помага за изграждането на честна, упорита и динамична личност и може да разбие старите саморазрушителни програми.

Аквамаринът успокоява ума, изостря интелекта и премахва объркването. Полезен е за разбиране на дълбоки емоционални състояния и обяснява как се чувствате. Изостря интуицията и проницателността. Защитава аурата и подрежда чакрите, като прочиства гърлената чакра и носи съобщения от по-висше равнище.

АМЕТИСТ

Аметистът е изключително мощен и защитен камък с висока духовна вибрация. Предпазва от психическа атака, преобразувайки енергията в любов. Усилва висшите състояния на съзнанието и медитацията. Изключително благотворен за ума – успокоява или стимулира според нуждата. Помага при безсъние, усилва паметта и подобрява мотивацията.

Аметистът балансира върховете и спадовете, улеснява емоционалното фокусиране, разсейва гнева, яростта, страха и безпокойството. Облекчава мъката и тъгата, помага за преодоляване на загуба.

Отваря интуицията и увеличава психичните дарби.

Аметистът облекчава физическа, емоционална и физиологична болка и стрес. Намалява главоболието и напрежението. Прочиства аурата, преобразува негативната енергия, стимулира гърлената,  коронната чакра и третото око.

АМАЗОНИТ

Амазонитът притежава силно филтриращо действие. На физическо равнище блокира геопатогенния стрес, абсорбира лъченията на микровълнофи фурни, клетъчни телефони и всякакви електромагнитни замърсявания. На ментално равнище филтрира преминаващата през мозъка информация и я комбинира с интуицията.

Той е силно облекчаващ камък. Успокоява мозъка и нервната система. Балансира ин и ян енергиите. На емоционално равнище облекчава емоционалните травми, премахва притеснението и страха.

АПАТИТ

Вдъхновяващ камък. Камък на изявата, насърчава човеколюбието и услужливостта. Настроен е към бъдещето и все пак връща в минали животи. Развива психичните дарби и духовната настройка. Повишава Кундалини и подпомага комуникацията и себеизразяването на всички нива. Предизвиква откритост и лесна социализация, бори се срещу затвореността и отчуждеността. Полезен е за хиперактивни и аутистични деца.

Стимулира креативността и интелекта. Облекчава апатията, тъгата и яда.

Апатитът лекува костите и насърчава образуването на нови клетки. Потиска глада и ускорява метаболизма.

Синият апатит осъществява връзка с много високо равнище на духовно ръководство. Улеснява говорене пред публика, засилва груповата комуникация, отваря гърлената чакра и лекува сърцето и емоционалните неразположения.

АХАТ

Ахатът е заземяващ камък, водещ до емоционално, физическо и интелектуално равновесие. Хармонизира ин и ян енергията. Облекчаващ, успокояващ. Помага за възприемане на собствената личност, изгражда самоувереност. Дава сили да се каже истината. В емоционално отношение преодолява нагативизъм и горчивина, лекува гняв, насърчава любовта и желанието за ново начало. В духовен план издига съзнанието и води до духовен растеж.

АХАТ СИНЯ ДАНТЕЛА

Меката енергия на ахат синя дантела е охлаждаща и успокояваща и носи покой за ума. Особено ефективен е за активиране и лекуване на гърлена чакра, позволявайки свободно изразяване на мисли и чувства. Това е адин от най-силните предпазващи и подкрепящи камъни.

ГРАНАТ

Камък на любовта, способен да възбужда любовни страсти. Подходящ за девойки и неомъжени жени. Прогонва тъгата и носи радост. Възбужда сексуалността, стимулира волята, способства за развитие на чувството за собствено достойнство. Защитава бременните жени и благоприятсва благополучието на рода. Символ на верността, вярата, предаността и силата.

Силен енергезиращ и регенериращ камък. Пречиства и презарежда с енергия чакрите.

Психологически гранатът изостря възприятията по отношение на себе си и другите хора. Премахва поведенчески модели и нагласи, които вече са безполезни или пречещи. В емоционално отношение премахва забраните и табутата, отваря сърцето и създава самоувереност.

ЧЕРВЕН ГРАНАТ

Представлява любовта. Настроен към сърдечната енергия, той съживява чувствата и усилва сексуалността. Контролира гнева, особено насочения към нас самите.

ОРАНЖЕВ ГРАНАТ

Носи смелост, увереност, воля, умствена яснота, творчество и лична сила. Укрепва сърцето. Увеличава рационалността. Носи успех в бизнеса. Антидепресант.

ЖАДЕИТ

Символ на чистота и ведрина. Свързан със сърдечна чакра и засилва любовта. Предпазващ камък, защитава носещия го и носи хармония. Привлича добрия късмет и приятелството. Освобождава от негативни мисли, стимулира идеите и прави задачите да изглеждат по-лесни за изпълнение. Камък на сънищата, поставен на челото носи сънища, пълни с прозрения.  Дава кураж да покажете истинската си същност. Помага да се самоосъзнаете като духовно същество и показва скритото знание.

ИЗУМРУД (СМАРАГД)

Камък на мъдростта, хладнокръвието и надеждата, на вдъхновението и безкрайното спокойствие. Човек, който го носи е защитен от зли влияния и застрахован от нещастия, предпазва от омагьосване.

Изумрудът привлича богатството.

Известен като камък на успешната любов, той носи семейно щастие, засилва безусловната любов и съдружието, допринася за приятелството. Пази равновесието между партньорите. Промяната в цвета му се смята като знак за нелоялност. Отваря сърдечна чакра и има успокояващ ефект върху емоциите. Осигурява физическо, ментално и емоционално равновесие.

ИОЛИТ

Активира третото око и способства визуализацията и интуитивните прозрения. Зарежда аурата и внася хармония между нея и ефирните тела. Подтиква за изразяване на истинската ни същност, свободни от очакванията на обкръжението ни. Помага за осъзнаване и отстраняване на причините за пристрастяванията ни. Пречиства мислите. Освобождава от разногласия във връзките. Помага в трудни ситуации за взимане на правилното решение. Носи чувство на защита, спокойствие и комфорт.

Облекчава пристъпите на мигрена, подпомага детоксикацията и регенерацията на черния дроб, намалява мастните депа в тялото.

КАЛЦИТ

Калцитът е камък, който помага на физическо ниво приетият калций да бъде пълноценно усвоен от тялото и костната система в него. Освен това негово свойство, той има и способността да разтвори натрупалите се излишни калцирания, подсилвайки скелета и ставите. Той пречиства отделителните органи, облекчава чревните и кожните заболявания, възстановява тъканите, укрепва имунната система.

Калцитът е силно пречистващ и усилващ кристал, който неутрализира негативната енергия в околното пространство и го насища с положителна. Той е камък, който умее да ускорява растежа, свързан със висшето съзнание, улеснява развитието на физическите способности, преживяванията извън тялото и докосването до по-висшите светове. Ако се намирате в труден период и вие нужна повече надежда и мотивация, можете да потърсите помощта на калцитът, който ще ви вдъхне кураж и енергия за да се справите. Едно от силните му качества е способността му да превръща идеите в действия.

Като талисман, калцитът е отличен помощник на бизнесмени, икономисти, финансисти, адвокати и лекари. Той ги прави по-проницателни, предпазвайки ги от професионални грешки. Астролозите съветват автолюбителите и професионалните шофьори да имат в себе си или в колата си продукти от калцит, защото се смята, че камъкът е в състояние да предпази собственика си от трудностите на пътя и от злополуки.

КАРНЕОЛ

Свързва със земята и държи в реалността. Той е стабилизиращ камък с висок енергиен заряд и е отличен за възстановяване на жизнеността и мотивира за успех във бизнеса и други сфери, а също така стимулира креативността. Карнеолът е полезен за преодоляване на обиди от всякакъв характер, вдъхва вяра в себе си и своите възприятия, подобрява аналитичните способности и изчиства възприятията. Той притежава способността да пречиства другите камъни.

КВАРЦ

Най-силното средство за усилване на лечебното и енергийно въздействие на планетата. Той абсорбира, съхранява, излъчва и регулира енергия като я довежда до най-доброто й състояние.

Съдържайки всеки възможен цвят, планинският кристал (прозрачният кварц) работи на всички нива на битието. Засилва психичните способности и ви насочва към духовната цел.

Кварцът е майстор-лечител и може да се използва за лечение на всякакви заболявания. Стимулира имунната система и носи равновесие на тялото.

СИН КВАРЦ

Спомага за сближаване с другите и смекчава страха. Успокоява мозъка и дава възможност за разбиране на вашата духовна природа. Пречиства кръвния поток и укрепва имунната система.

КВАРЦ ФАНТОМ

(Доста малък бял или цветен кристал-призрак, включен в основния прозрачен кварцов кристал)

Стимулира възстановяването на планетата и активира лечебните способности на индивида. Осъществява връзката с духовните нива. Улеснява достъпа до Акашовите записи.

МЛЕЧЕН КВАРЦ

Дeйcтвa ycпoĸoявaщo нa cвoя coбcтвeниĸ, тoвa гo пpaви и изĸлючитeлнo пoдxoдящ зa мeдитaция. Hocи ĸъcмeт, yвepeнocт и възмoжнocти. Πoмaгa зa концентрацията и яснотата на ума, пo-дoбpo зaпaмeтявaнe, oтгoвopнocт и ĸpeaтивнocт. Също така подпомага функцията на епифизната и хипофизната жлези.

Млечният кварц най-често се свързва с арахангел Рафаел.

РОЗОВ КВАРЦ

Камък на безусловната любов и безграничното спокойствие. Най-важният кристал за сърцето и сърдечната чакра, който показва истинската същност на любовта. Пречиства и отваря сърцето на всички нива, носи дълбоко вътрешно изцеление и любов към себе си.

В емоционално отношение е най-доброто лечебно средство – облекчава болката и лекува загубата.

РУТИЛОВ КВАРЦ

Притежава идеалното количество космическа светлина и осветява душата, благоприятства духовното израстване. Пречиства и зарежда с енергия аурата. Подпомага астралното пътуване, улеснява контакта с най-висшето духовно познание. Извлича негативната енергия и създава щит срещу психически атаки.

ОПУШЕН КВАРЦ

Един от най-ефикасните заземяващи камъни. Защитен камък, който има силна връзка със земята и е мощно средство за борба със стреса. Помага за решаването на проблеми с лекота и засилва решителността. Премахва страха, депресията и внася емоционално спокойствие.

СНЕЖЕН КВАРЦ

Подкрепя ученето на уроците и помага да се освободите от заливащите ви отговорности и ограничения. Това е идеалният камък за хора, които се чувстват използвани (докато всъщност сами създават предпоставки за това, тъй като изпитват потребност да са необходими за някого). Той може да преодолее склонността към мъченичество и самопожертвуване.

ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ

Ефективен заземяващ камък, който засилва енергийното поле и защитава от агресията и пагубното въздействие на околната среда. Хармонизира полярностите, превръща негативните чувства и мисли в позитивни. Помага за разрешаване на проблеми.

КЕХЛИБАР

Кехлибарът балансира емоциите, изчиства ума и освобождава тялото от отрицателната енергия. Това е от полза за облекчаване на стреса, преборване на фобии и страхове, за справяне с депресията. Той подпомага изчистването на стари емоциинални травми и създава по-положителен възглед за живота.

Oт дълбока древност кexлибapът ce изпoлзвa зa лeĸyвaнe нa физичecĸoтo тялo. Той помага за cтимyлиpaнe нa щитовидната жлеза и мeтaбoлизмa, при лeчeниe нa ĸoжни зaбoлявaния, пpичинeни oт мeтaбoличeн диcбaлaнc, а също така при главоболие, болки в шията и гърлото, артрит и ревматизъм. Зapaди тoплинaтa мy ce изпoлзвa пpи лeчeниeтo нa acтми и aлepгични диxaтeлни пpoблeми. Hoceнeтo нa ĸexлибap в ĸoлиe e нaй-eфeĸтивнo зa тeзи бoлecти.

Kexлибapът нocи oтpицaтeлeн eлeĸтpичecĸи зapяд. Toй нocи eнepгия, ĸoятo e eднoвpeмeннo ycпoĸoявaщa и зapeждaщa. Πoмaгa зa yвeличaвaнe нa интeлeĸтyaлнитe cпocoбнocти, тpyпaнeтo нa мъдpocт и креативността. Πpeмaxвa нeгaтивнaтa eнepгия и физичecĸaтa бoлĸa.

КИАНИТ

Лечебните свойства на скъпоценния камък помагат за регулиране на работата на мозъка. Подобрява паметта, мисловния процес, освобождава съзнанието от смущаващи мисли. Хората, склонни към пристъпи на паника, се освобождават от това неприятно явление. Кианитът влияе положително върху развитието на клетките, помага при лечението на нервната, пикочо-половата, мускулната и ендокринната система. Той помага при треска, при проблеми с щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и гърлото.Понижава кръвното налягане и е естествено средство за облекчаване на болката и лечението на инфекции.

Кианитът подпомага да влезете в резонанс с околното пространство и затова е идеален за настройване и медитация. Стимулира психичните способности и интуицията. Той помага духовната енергия да се прояви под формата на мисъл. Кристалът свързва с духовните наставници на човека за да получи от тях нужните напътствия, които да го подпомогнат в живота му на земята. Поставен в близост до главата помага за възстановяването на сънищата и насърчава тези от тях, които имат лечебно действие.

Кианитът е кристал, който не задържа негативната енергия в себе си и поради това не се налага да бъде пречистван. Той поощрява истината и преодоляването на всички бариери, които я спират да бъде изречена. Свързвайки се с гърлената чакра насърчава себеизразяването и умението да комуникираме пълноценно с хората от нашето обкръжение. Също така той хармонизира взаимодействието на различните кристали

Кианитът е камък, който помага за намаляването на свръхтеглото и връщането на тялото в здравословна форма, поддържа малкият мозък и засилва моториката на тялото.

КОРАЛ
Tъй ĸaтo ĸopaлoвият ĸaмъĸ e c opгaничeн пpoизxoд тoй мoжe дa ce изпoлзвa, зa дa ce cвъpжeтe c пpиpoдaтa и paзнooбpaзиeтo oт нeйни чyдeca.

Чepвeният ĸopaл cпopeд индиaнцитe Рuеblо e eдин oт чeтиpитe eлeмeнтa. Cпopeд Норі и Zunі пътя нa живoтa ce cимвoлизиpa oт чeтиpитe eлeмeнтa: ĸopaли, чepeн ĸexлибap, aбaлoн и тюpĸoaз.

Kopaлa ycпoĸoявa eмoциитe и нocи вътpeшeн миp. Зacилвa интyициятa, въoбpaжeниeтo и визyaлизaциятa. Kopaлът пoмaгa зa paзбиpaнeтo и изпoлзвaнeтo нa миcтиĸaтa. Moжe дa ви пoмoгнe в ĸoмyниĸaциятa c дpeвнитe cвeтoвe и ycвoявaнeтo нa знaниятa oт тяx.

Kopaлa cимвoлизиpa живoт и eнepгиятa нa ĸpъвтa в мнoгo ĸyлтypи. Tъмнo чepвeния ĸopaл cтимyлиpa ĸpъвooбpъщeниeтo. Poзoвитe ĸopaли възcтaнoвявaт xapмoниятa в cъpцeтo.

Чepвeнитe и бeлитe ĸopaли oтдaвнa ce cмятaт зa пoлeзни в лeчeниeтo нa пcиxични зaбoлявaния и aнeмии. Уĸpeпвaт ĸpъвoнocнaтa cиcтeмa и ĸocтитe нa тялoтo. Moжe дa ce изпoлзвa и зa cтимyлиpaнe peгeнepaциятa нa тъĸaнитe. Oбиĸнoвeнo ce изпoлзвaт ĸaтo зaщитни aмyлeти. Зaщитaвaт oт зли oчи, дeмoни и дpyги злини. Имa cили дa пpeдoтвpaтявa aĸтoвe нa нacилиe, ĸpaжби, дeйcтвиe нa oтpoвa и cтepилитeт.

Енергия: Възприемчива
Елемент: Вода, Акаша
Божества: Изида, Венера, Великата майка
Сили: Изцеление, мир, мъдрост, селско стопанство

ЧЕРВЕН КОРАЛ

Червеният корал поглъща негативизъм, подкрепя приятелства и групи / общности. Твърди се, че предизвиква страст, ентусиазъм и оптимизъм в носещия и насърчава романтичната любов. символ е на щастие и радост. Улеснява вярващите за разбиране и осъзнаване на мистиката, помага при лечение на анемии, укрепва кръвоносната система и костите, при проблеми с пикочния мехур и бъбреците, като стимулира регенерацията на тъканите.

КОТЕШКО ОКО ( ХРИЗОБЕРИЛ)

Камък на новите начала. Носи състрадание и опрощение, щедрост и доверие. Отваря коронната чакра и увеличава както духовната, така и личната сила и е отличен за творчество.

Психологически увеличава усещането за собствената стойност и освобождава от остарели енергийни структури. Окуражава прошката.

Котешкото око притежава магически свойства. То е заземяващ камък, но стимулира интуицията, прогонва негативната енергия от аурата и дава защита. Носи доверие, щастие, ведрост, късмет. Лекува неразположение и подобрява нощното зрение. Облекчава болки в главата и лицето.

РОЗОВО КОТЕШКО ОКО

Защитава любовните връзки. Помага за изграждането на взаимоотношенията с вашата сродна душа, а ако не сте я срещнали, помага за привличането й.

СИНЬО КОТЕШКО ОКО

Помага за себеизразяването. Отличен съюзник на ораторите и хора, чиято работа е свързана с творчество или умствена работа. Съдейства да разберете по-лесно чии думи са искрени, предпазва от лъжи и измами.

ЛАЗУРИТ

Отваря третото око и балансира гърлената чакра. Увеличава психичните способности, стимулира личната и духовна сила. Бързо освобождава от стреса и носи дълбоко чувство на покой.

Предпазващ камък, който осъществява контакта с духовните наставници. Разпознава психичната атака, блокира я и я връща към нейния източник. Учи на силата на изречената дума и може да премахне клетвите или дисбаланса причинен от неизречените в миналото думи.

Хармонизира физическото, емоционалното, менталното и духовното ниво.

Заздравява любовните и приятелските връзки, помага за изразяване на чувствата и емоциите.

В емоционално отношение е свързан с любовта и страстта, желанието и сладострастието. Освобождава задръжките.

ЛАРИМАР

Духовен камък, който отваря нови измерения, стимулира еволюцията на земята. Излъчва мир и любов и засилва спокойствието. Дава сили, разсейва ограниченията, които пречат на духовната същност и води душата по истинския й житейски път.

Психологически ларимарът премахва самоналожените блокажи и ограничения. Помага ви да поемете контрола над живота си. Облекчава чувството за вина и премахва страха.

В емоционално отношение носи спокойствие и равновесие, лекува сърдечните наранявания и свързва отново с естествената виталност и игривата детска енергия.

ЛУНЕН КАМЪК

Кристалът на новото начало. Засилва интуицията, психичните и ясновидски способности. Успокоява емоциите.  Изпълнен е с женска (ин) енергия и е идеално противодействащо средство за силно агресивни хора и мъже тип „изключителен мачо”. Изглажда емоционалната нестабилност и стреса.

Във физическо отношение лунният камък силно се отразява на женския репродуктивен цикъл и облекчава произтичащите от менструацията дисбаланс и напрежение. Помага при зачеване, по време на бременност, раждане и кърмене.

ЛАПИС ЛАЗУЛИ

Осъзнайте своя духовен потенциал с високата вибрационна енергия на Лапис Лазули. Тя буди чакрата на третото око, за да ви помогне да се свържете и да се доверите на своето вътрешно знание. Неговото сапфирено оцветяване представлява себеизразяване и осъзнаване. Изпълнен с осъзнаването и мъдростта, който този камък носи, започвате да осъзнавате, че вече имате всички отговори, които търсите в себе си. Този кристал ви насърчава да се доверите на интуицията си, помогна да продължите пътуването си към себеоткриване и себеовладяване. Връзката му с чакрата на третото око ви помага да навлезете по-дълбока в медитация, той ви пренася по пътя към духовното просветление.

Лапис Лазули се позовава на духовна трансформация и преодолява пропастта между физическия свят и духовната сфера, като ви помага да разберете връзката си с двете. Помага ви да видите магията във Вселената. Лечебните свойства на Лапис Лазули включват и физически ползи. Поради способността си да стимулира третото око, камъкът от лазурит е идеално средство за лечение на мигрена и главоболие. Донесете лечебната енергия на лапис лазули близо до челото, за да извлечете негативна енергия.

МАЛАХИТ

Силен камък. Закрилящ – лесно абсорбира негативните енергии и замърсители от атмосферата и тялото. Защитава от радиация от всякакъв вид и електромагнитни излъчвания.

Камък на трансформацията. Насърчава поемането на рискове и промените. Прекъсва нежеланите връзки и разрушава безполезните шаблони на поведение.

НЕФРИТ

Символ на съвършенство и чистота. Камъкът на алхимиците. Олицитворява честност, храброст, вярност и мъдрост. Добре е за хора, които са решили да променят живота си.

Лечебен ефект върху костите и кожата. Облекчава болка.

ОБСИДИАН

Камък без граници и ограничения, работи изключително бързо и с голяма сила. Подтиква към растеж и дава силна подкрепа. Има пречистващ ефект и лекува душата в дълбочина.

Обсидианът е силно предпазващ камък, създава щит срещу негативни въздействия. Полезен е за силно чувствителни хора. Блокира геопатогенния стрес. Премахва умствения стрес и има успокояващо въздействие.

СНЕЖЕН ОБСИДИАН

Успокоява и утешава. Учи да разпознавате и се освобождавате от грешното мислене, да осъзнаете кои поведенчески модели са остарели и ви пречат. Насърчава съсредоточаването върху същността на нещата.

ОНИКС

Кристал, който дава сила. Повишава жизнеността и устойчивостта. Подсилва самоувереността. Насърчава следването на собствените планове.  Помага да получите духовни напътствия и да станете господар на собствената си съдба като приравнява вашата с висшите енергии.

ОПАЛ

Нежен камък с чудесна вибрация. Засилва осъзнаването и поражда психични и мистични прозрения. Стимулира оригиналните идеи и творческата съзидателност. Опалът поглъща и отразява. Поема мислите и чувствата, усилва ги и ги връща на източника им. Това е кармичен камък, учещ, че каквото подариш, ще се върне. Действа предпазващо: когато е добре програмиран, той ви прави незабележим и невидим.(Осигурява защита при навлизане в опасно място.)

Засилвайки самоуважението, той ви помага да разкриете пълния си потенциал. Носи лекота и спонтанност. Насърчава интереса към изкуството.

В емоционално отношение е свързан с любовта и страстта, желанието и сладострастието. Освобождава задръжките.

РОЗОВ ОПАЛ

Символизира добротата и искреността. Помага на човек да установи връзка с природата и да черпи от нейните лечебни сили. Отваря сърцето за даване и получаване на любов.

ПЕРИДОТ

Предпазващ аурата камък (държи надалеч злите духове). Мощно средство за пречистване на всички нива. Премахва вината, натрапчивите мисли, старите наслоявания. Облекчава чувството за ревност, възмущение, злоба, яд, намалява стреса. Показва как да се освободите от външните влияния и да се вгледате във вашата собствена сила.

Притежава тонизиращ ефект.

ПЕРЛА

Πepлитe ca cимвoл нa чиcтoтa, нeвиннocт и вяpa. Te зacилвaт пoчтeнocттa и дoпpинacят зa изяcнявaнeтo нa yмa и ycвoявaнeтo нa мъдpocт и дyxoвни нaпътcтвия. Hяĸoи cмятaт, чe тoвa ca cълзитe нa бoгoвeтe.

Πepлитe зacилвaт чecтнocттa и лoялнocттa. Te нocят ycпoĸoeниe нa пoлзвaтeля cи и гo нacтpoйвaт зa пpиливитe и oтливитe в живoтa. Te нocят чиcтoтa и нacъpчaвaт вяpaтa, любoвтa и пoчтeннocттa. Зapaди acoциaциитe cи c вoдaтa и лyнaтa, пepлитe бaлaнcиpaт eмoциитe, ocoбeнo нa вoднитe знaци.

ПИРИТ

Идеален енергиен щит. Отблъсква негативната енергия и замърсителите на всички нива, включително и инфекциозните заболявания.

Пиритът е много положителен камък. Помага за изявата на способностите и потенциала , стимулира потока от идеи. Полезен е при планиране на големи бизнес концепции, учи ви как да виждате същественото.

Освобождава от безпокойството и безсилието и засилва себеуважението.

Полезен е при меланхолия и дълбоко отчаяние. Увеличава енергията и преодолява умората. Блокира изтичането на енергия от физическото тяло и аурата.

Това е камъкът, който носи идеала за съвършено здраве и благоденствие.

РОДОНИТ

Уравновесява емоциите, подхранва любовта. Стимулира, пречиства и активира сърдечна чакра. Заземява енергията, балансира ин и ян.

Лекува емоционален шок и паниката. Изключително благотворен в случаите на емоционално саморазрушение, зависимости и обиди. Заличава емоционалните травми от миналото, колкото и стари да са те, дори от минал живот.

РОДОХРОЗИТ

Представя безкористната любов и състрадание. Разширява съзнанието и интегрира духовните и материалните енергии.

Действа благоприятно на сърцето и взаимоотношенията, особено на хора, които не се чувстват обичани. Помага да привлечете сродната си душа. Камъкът настоява да се изправите срещу истината – за себе си и другите, без извинения и отбягване и същевременно с обич и съзнание.

Витализиращ камък – окуражава положителното отношение и засилва мечтите и креативността. Премахва депресията и внася лекота в живота.

РУБИН

Маговете са смятали, че рубинът дава неограничена власт и оказва непреодолимо въздействие на хората.

Рубинът дава жизненост в ежедневието. Той зарежда и уравновесява, но понякога може да бъде прекалено стимулиращ при деликатни или раздразнителни хора. Събужда страстта към живота, подобрява мотивацията и поставянето на реалистични цели.

Рубинът стимулира сърдечната чакра и балансира сърцето. Създава силен щит срещу енергийни атаки и енергиен вампиризъм.

Той е камък на изобилието и помага за задържане на богатство и страст.

САПФИР

Камък на мъдростта. Фокусира и успокоява ума, освобождава от нежелани мисли и ментално напрежение. Дава мир и ведрина. Премахва депресията и духовния смут. Привлича дарове от всякакъв характер. Поставен на гърлото, освобождава гнева и помага за себеизразяването.

Синият сапфир е търсач на духовната истина. Свързва се с любовта и чистотата. Успокояващ камък, който ви помага да останете на духовния си път.

Отваря и лекува гърлената чакра, отразява се добре на щитовидната жлеза. Благоприятства изразяването на личната истина.

СЕДЕФ

Символ на семейството, помага за укрепване на брачните връзки. Съдейства на този, който го носи, да осъзнае и поправи грешките си, подтиква към взаимно разбирателство.

Поддържа и материалното благополучие в семейството. Предпазва къщата от зли духове.

Седефът помага на собственика си да съживи всичко наново. Развива интуицията.

СЛЪНЧЕВ КАМЪК

Изпълващ с веселие и светлина кристал. Носи радост от живота и добри чувства.  Пречиства всички чакри и ги изпълва с енергия.

Изключително полезен за премахване на „закачилите” се други хора (на ментално или емоционално ниво), за разкъсване на връзки. Дръжте го по всяко време у себе си, ако имате проблем да кажете „Не!” и постоянно правите жертва за другите.

Действа като антидепресант и разсейва лошите мисли.

СОДАЛИТ

Датирайки от древните цивилизации, значението на кристала Содалит е свързано с ефирната енергия, която насърчава най-висшата форма на себеизразяване, засилване на интуицията и творческата енергия. Известни са скулптори, художници и художници, които носят Содалит за вдъхновение. Значението на кристалния камък на содалита има дълга връзка с цвета на небесата.

Содалът също стимулира хипофизата, което отваря духовното ви възприятие. Чрез захранването на мозъчния духовен портал този заземяващ камък освобождава напрежението и страховете, отрицателните емоции, които Содалита помага да бъдат трансформирани в чувство за хармония и баланс, вратата към просветлението. Содалитът ни помага да познаем себе си на по-дълбоко ниво, като ни дава обновено чувство на увереност и самочувствие.

СУГИЛИТ

Един от най-важните камъни на любовта. Изобразява духовната любов и мъдрост, отваря всички чакри пред потока на тази любов. Учи ви как да живеете с истината и напомня на душата за причините за нейното прераждане. Придружава в пътувания в минали животи.  Полезен е по време на духовни търсения от всякакъв характер.

Предпазва душата от внезапни шокове, травми и разочарования.

Облекчава болки, премахва главоболието и дискомфорта на всички нива.

ТИГРОВО ОКО

Комбинира земната енергия с енергията на Слънцето. Засилва психичните способности, помага за издигането на енергията Кундалини.

Предпазващ камък, който се носи срещу лоши пожелания и проклятия.

Помага за постигане на целите и изява на волята. Засилва практическото мислене. Полезен е за решаване на дилеми и вътрешни конфликти. Разкрива талантите и способностите, но и недостатъците, които трябва да бъдат преодолени.

ТОПАЗ

Камък, насочващ енергията там, където е най-необходима. Успокоява, лекува, стимулира, презарежда, мотивира. Топазът помага, хвърляйки светлина по пътя ви, подчертава целите и достига до вътрешните ресурси. Дава увереност.  Живата енергия на топаза носи радост, щедрост, изобилие и добро здраве. Познат е като камък на любовта и късмета.

ТУРМАЛИН

Изчиства и преобразува плътната енергия в полезна вибрация. Заземява духовната енергия, прочиства и балансира всички чакри, оформя предпазно поле около тялото.

Психологически турмалинът помага да разберете самия себе си и другите, кара ви да погледнете дълбоко в собственото Аз, повишава самочувствието и намалява страха. Дарява ви с вдъхновение, състрадание, толерантност и благополучие.

ЧЕРЕН ТУРМАЛИН

Предпазва от електромагнитните лъчения на клетъчни телефони и компютри, електромагнитно замърсяване, радиация, психическа атака, уроки и негативни енергии от всякакъв характер. Насърчава позитивното отношение без значение от обстоятелствата, стимулира практическата креативност. Укрепва имунната система.

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН

Чудесно средство за лечение. Отваря сърцето, повишава чувството за състрадание, нежност, търпение. Насърчаващ камък, носещ баланс и радост от живота. Има подмладяващ ефект. Зарежда приносителя си с благополучие и изобилие. Въздейства благоприятно на съня и успокоява съзнанието.

РОЗОВ ТУРМАЛИН

Афродизиак, който привлича любовта както в материалния, така и в духовния свят. Осигурява увереност в убеждението, че е безопасно да обичаш. Внушава доверие в любовта и потвърждава максимата, че за да бъдеш обичан от другите, първо трябва да обчаш себе си. Разсейва емоционалната болка и старите натрупани деструктивни чувства, като пречиства сърдечна чакра.

ТЮРКОАЗ

Тюркоазът е сред най-ефикасните лечебни камъни, осигурява спокойствие на духа и добро физическо състояние. Той е предпазващ камък. Ползва се като амулет от незапомнени времена.

Положен на третото око засилва интуицията и подпомага медитацията, а върху гърлена чакра – освобождава от стари обещания, забрани и задръжки и позволява на душата да изрази отново себе си.

Пречистващ камък. Разсейва негативната енергия, изчиства и защитава от електромагнитни излъчвания и замърсявания.

Балансира всички чакри. Подсилващ камък в психологично отношение. Внушава вътрешно спокойствие. Помага при публично говорене и изразяване на себе си.

Чудесно средство за борба с депресията или пристъпите на паника.

УНАКИТ

Камък на проникновението. Балансира емоциите и духовността. Поставен на третото око, унакитът отваря чакрата и насърчава способността да се получават видения и психически прозрения. Осигурява заземяване, когато е необходимо.

Носи спокойна, нежна енергия. Много е полезен при лечение на травми, свързани с минали животи.

ФЛУОРИТ

Флуоритът е със силно предпазващо действие, особено на психично ниво. Той прочиства и стабилизира аурата. Изключително ефективен срещу компютърния и електромагнитния стрес. Блокира и геопатогенния стрес. На физическо ниво прочиства, прогонва и реорганизира всичко в тялото, което не е в ред.

Флуоритът засилва интуицията, дава по-голяма близост до висшите духовни измерения. Кристалът може да преодолее хаоса и да подреди  физическото, емоционалното и менталното тяло. Топи старите закостенели модели на поведение, увеличава увереността в собствените сили.

Флуоритът е идеалният помощник в обучението – помага за по-бързото запаметяване на информация, увеличава концентрацията.

В емоционално отношение помага за баланса на емоциите.

ХЕЛЕОТРОП (КЪРВАВ КАМЪК)

Създава силно защитно поле и предпазва от негативни влияния.

Действа благоприятно върху кръвообращението, прочиства кръвта и увеличава количеството на  хемоглобина. Повишава физическата и умствена активност. Извисява интуицията и увеличава съзидателността. Дава кураж и помага да избягваме опасните ситуации. Успокоява разума и дава решителност.

Прочиства чрез енергията си и е имуностимулатор при остри инфекции.

ХЕМАТИТ

Особено ефективен за заземяване и защита. Дава твърдост, подкрепя боязливите, подобрява самооценката, усилва волята и отговорността. Влияе на постоянния глад, пушенето и всякаква форма на пристрастяване.

На физическо ниво притежава силна връзка с кръвта. Възстановява, укрепва и регулира кръвното налягане. Помага при анемия.

ХАУЛИТ

Изключително успокояващ камък. Поставен под възглавницата е идеално средство срещу безсъние.

Хаулитът свързва духовните пространства, спомага пътувания извън тялото и връщането към предишни животи.

Формулира амбициите – духовни и материални и помага да ги осъществим. Психологически учи на спокойствие и помага да се елиминират гнева и яростта. Подобрява паметта и засилва желанието за знания. Сложен в джоба абсорбира вашето собствено раздразнение и това, което е насочено срещу вас.

ЦИТРИН

Цитринът носи енергията на Слънцето, поради това той е силно пречистващ и зареждащ камък.Той е от кристалите, които никога нямат нужда от изчистване и зареждане.

Той абсорбира, преобразува, разсейва и заземява негативната енергия. И същевременно зарежда на всички жизнени нива, носи креативност.

Цитринът е камък на благополучието. Привлича богатство и просперитет, успех и всякакви добри неща. Дава радост на всички, които могат да я видят.

Повишава себеуважението и самоувереността, помага за позитивното отношение към света.

В ментално отношение усилва концентрацията и събужда ума. Повишава вътрешното спокойствие и помага да дадете път на мъдростта. Отлично средство за преодоляване на депресии, страхове и фобии.

ЦОИЗИТ

Преобразува негативните енергии в позитивни и осъществява връзка с духовния свят.

Помага основно да изразите себе си. Изкарва на повърхността подтиснатите чувства и емоции, за да ги изразите. Креативен камък, помага да се концентрирате и фокусирате върху целта. Съдейства за възстановяване от тежки заболявания и стрес.

ЯСПИС

Известен е като камък на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Балансира чакрите, осигурява защита и заземяване. Той абсорбира негативната енергия и прочиства чакрите. Премахва електромагнитни и други замърсявания, включително радиация.

В психологическо отношение носи решителност във всички начинания.

В ментално отношение помага на бързата мисъл и подобрява организационната способност, стимулира въображението и трансформира идеите в действия.

Във физическо отношение удължава сексуалното удоволствие. Помага при продължително боледуване, презарежда с енергия.

ШУНГИТ

Енергията в този древен камък абсорбира и елиминира всичко, което представлява опасност за здравето на човешкия живот и има активни метафизични свойства и силни лечебни сили. Той предпазва от електромагнитното лъчение, излъчвано от електрическо оборудване, включително компютри, мобилни телефони, микровълнови печки и телевизори, антени на мобилни оператори, неутрализира радиация.

Това е единственият известен естествен материал, който съдържа фулерени – мощни антиоксиданти.

 


 

МЕТАЛИ

 

Злато

Привлича късмет. Защитава собственика от зли мисли и уроки. Уравновесява емоциите. Полезен е за избухливи хора, защото успокоява. Помага за вземане на рационални решения, а не емоционални. Дава увереност в собствените сили, решимост за постигане на целите. Лекува и повдига състоянието на ума. Полезен е при себепроучване, преодоляване на препятствия, дава сила. Пречиства и осигурява защита. На физическо ниво облекчава болката.

Сребро

Cpeбpoтo нocи пpeдимcтвa нa пoлзвaтeля cи пpeз цeлия живoт. Toй зacилвa тъpпeниeтo и пocтoянcтвoтo.

Сpeбpoтo се асоциира c Лyнaтa, емоциите и лунните богини. То зacилвa cвoятa eнepгия пo вpeмe нa пълнoлyниe. Tъй ĸaтo мeтaлът e peфлeĸтивeн, ĸaĸтo Лyнaтa oтpaзявa cвeтлинaтa oт cлънцeтo, cpeбpoтo oтpaзявa нeгaтивнocттa oт пoлзвaтeля cи. Зaщитaва oт зли влияния и oтpaзявa нeгaтивнaтa eнepгия oбpaтнo ĸъм нeйния пoдaтeл.

Mнoгo cĸъпoцeнни ĸaмъни ycилвaт cвoитe eнepгии, ĸoгaтo ca ĸoмбиниpaни cъc cpeбpo. Аĸтивиpa тpeтoтo oĸo. Пoмoга пpи пoлyчaвaнeтo и ĸaнaлизиpaнeтo нa инфopмaция. Съдейства за бaлaнcиpaнето на живoтa и зa eлиминиpaнето на вcяĸo вpeднo въздeйcтвиe, ĸoeтo пpeчи нa личнocтнoтo ви изpacтвaнe. Изпoлзвaйтe гo ĸaтo пcиxичecĸo oглeдaлo, зa дa пoглeднeтe живoтa cи oтвън. Πo тoзи нaчин щe видитe cвoитe нeдocтaтъци и щe ycтaнoвитe ĸoe e нaй-дoбpe зa вac.

Мед

Може да се приеме като божественото дете на бащата злато и майката сребро. Медта е златната среда между двете полярности. По този начин се превръща в трансформиращ елемент и играе решаваща роля в оргонитите. Има силно балансиращ и хармонизиращ ефект, както в материален, така и в духовен аспект.

Медта се асоциира с планетата Венера и елемента вода. Основно се използва за лечение, късмет и любов.

Подсилва потока на енергия през оргонита чрез увеличаване на динамиката на матрицата. Дава меко усещане на енергията.

Месинг

Оказва силен и изтънчен ефект. Доста мощен. Подходящ за изчистване. Увеличава отзивчивостта на оргонита с намерението. Подсилва потока на енергия през оргонита чрез увеличаване на динамиката на матрицата.

Алуминий

Алуминият се управлява от Меркурий и Уран и елемента въздух, а те се асоциират с гениалността, индивидуалността, новото и неконвенционалните идеи. Алуминият има силното свойство да отразява тези енергии. Той го прави с много по-голяма сила в сравнение с другите метали. В този смисъл алуминият може да отразява навлизащи енергии и така се превръща в силен защитен елемент.

Притежава силна синергия със стомана или желязо.

Желязо

Желязото се асоциира с планетата Марс и елемента огън. В магическите практики желязото има много силни предпазни енергии. То също изгонва болестта от тялото. Желязото се използва като заземяващ инструмент, но също така и като универсален елемент за всякакви други дейности. Придава стабилност на енергията.

Калай

Калаят се асоциира с планетата Юпитер и елемента въздух. Тази планета контролира просперитета, изобилието, растежа и успеха. Юпитер е планетата на изцелението, регенерацията и обновлението. Калаят се е използвал при различни гадателски практики. Разтопеният калай се слагал във водата и получилите се форми са били тълкувани, за да се види какво крие бъдещето.

Счита се, че калаят носи късмет за този който го носи.

Бронз

Бронзът е сплав от мед и калай, като по този начин комбинира качествата на двата метала.

 


Символи

 

АНГЕЛ

В цялата история и в почти всяка култура Ангелите са изобразявани като пратеници и покровители, които служат като посредници между Бог и човечеството.

Днес мнозина вярват в ангели пазители; висшите духовни същества, за които се казва, че ръководят, защитават и вдъхновяват хората по пътя на живота им. Също така има много рангове и видове ангели. Херувимите са ангелите, които помагат на тези, които се нуждаят от вътрешна сила и вяра. Серафимите се считат за наблюдатели, които са бдителни да гледат душите на онези, които гладуват за истината. А Сили (Virtutes) дават вдъхновение за творчески начинания и често застават зад изкуството, музиката и други форми на човешка изява.

Ангелите биват символ на: Божествено осъзнаване, чистота, любов, вяра, кураж, съчувствие, постоянство, взаимoотношения, подновяване, защита, просветление, вяра и красотата в малкото и нежното.

АНКХ (египетски кръст)

Символ, който въздейства върху извисяването във всички нива едновременно. За древните египтяни е синоним на „дъха на живота“. Символизира връзката ни с божественото. Довежда божествената искра до физическото тяло. Имa иcтopии, ĸoитo paзĸaвaт, чe нaшитe пpeдци ca нoceли Aнĸx пo вpeмe нa ceĸcyaлнa пpaĸтиĸa, зa дa ce пocтигнe пo-виcoĸo нивo нa ceĸcyaлнaтa eнepгия. Kaтo цялo cимвoлът ce cвъpзвa c вeчния живoт и peгeнepaциятa.

БЕЗКРАЙНОСТ

Съществуват няколко схващания за значението на символа и за ролята му в семиотичната система. Заради „змийската“ си същност, той доста често е окачествяван като времеизмерител и връзката между човешкия свят и небесните измерения. В същото време той е отъждествяван и като небесна космическа същност, заради връзките си със Слънцето и Луната. Вярва се, че той носи в себе си енергията на регенерацията и възраждането. Сбъдва и желания, всякакви, за това трябва да се внимава какво човек иска, докато го гледа, смятат някои.

Голяма част от символистите са убедени, че знакът за безкрайност осмисля прехода между живота и смъртта и обратното. Формата на знака представлява символ на природните стихии и кръговрата в природата. Също така той изразява представата на човека за движение и взаимодействие. Любопитното е, че знакът за безкрайност не може да бъде открит в природата във видим вид, но практически всички форми на природата, както и явленията, могат да бъдат обозначени с него.

БУХАЛ

Символ на мъдрост и дълголетие, знание и ерудиция, разсейващ мрака на невежеството. Помага на притежателя си да предвижда бъдещето, да види невидимото за човешките очи. Създава около себе си енергийно поле на благополучие, създава душевен комфорт и помага човек да се развива в избраната посока. Помощник на хора на умствения труд – ученици, студенти, ръководители на големи организации.

ВОДНО КОНЧЕ

Водното конче е символ на метаморфозите и трансформациите, то ни вдъхновява  да променим нужното в живота си, за да постигнем пълния си потенциал. Неговият живот е много кратък – само ЕДИН ден, в който е затворен целия жизнен цикъл. Дете на водата и вятъра, водното конче идва, за да ни подскаже за уникалността на момента, на настоящето.  От дъното, то изплува до повърхността, за да даде крила на желанието си за полет, за живот. Подканва ни да бъдем леки, позитивни, независимо от ситуацията. Символизира също афинитет към света на чувствата, тъй като се среща основно покрай вода. Силен символ на емоциите, особено подсъзнателните. Водните кончета са могъщи съюзници, когато трябва да се свържем с духа на природата.  Помощник в пускането на старото да си ходи и приемането на новото с „добре дошло“.  Водното конче живее само на чисти места, така че появи ли се до теб огледай се – може природата мило да моли да я почистиш. Ти нея – тя теб. А някои от старите приказки разказват, че горските Феи летели с водни кончета, други пък, че самите Феи се маскират като водни кончета и, ако решат да ти се покажат –  ще ги разпознаеш по крилцата 🙂

ГАНЕША

Бог на интелекта и унищожител на пречките.

ГЪЛЪБ

Носи надежда и хармония. Символ на жизнения дух, на светлината. Олицетворява силните чувства и сладострастието. Символизира още мира, дълголетието, красотата и изяществото, чистотата и скромността.

ДЕЛФИН

Делфинът символизира сила, скорост и едновременно с това, безопасност, благородство и свобода.Символ на спасение, бързина, любов, промяна. Съчетанието на делфин с котва ще дари на своя собственик разсъдливост и ще му помогне  да взема решения бързо и правилно. Защото в този съюз делфинът означава скорост, а котвата – стабилност. Всъщност, в този талисман е зашифровано пожеланието „Бързай бавно“, т.е. помисли, преди да се захванеш с авантюра, оцени шансовете си и едва тогава действай.

Медальон с делфин трябва да стане неизменен спътник на всяка неомъжена девойка. Някога самата богиня на любовта и красотата Афродита избрала това морско животно за свой компаньон. Защото, първо- с такъв защитник няма да са страшни за вас житейските бури – те само ще закалят характера ви. И второ – по-скоро ще откриете онзи, който ще ви направи щастлива – в този случай делфинът играе ролята на Купидон.

Делфин в съчетание с  оникс е за хора мечтателни, но нерешителни. Ако не ви достига смелост да осъществите в живота собствените си идеи и желания, талисманът ще ви се притече на помощ.

Два делфина, плаващи /гледащи/ в една посока, са златната среда, символ на равновесието. Този талисман е за всички, които се хвърлят от крайност в крайност.  С помощта на този талисман ще постигнете душевен покой и ще разберете какво все пак ви е нужно в този живот.

ДЕТЕЛИНА

Носи щастие и късмет. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, четвъртият – Късмета.

ДРАКОН

Приказното създание, драконът, е бил боготворен от императорите в Китай. Тъй като се вярва, че неговата помощ носи голямото благополучие. Драконът е символ на властта и парите. Във Фън шуй Драконът е едно от най-силните защитни символи/ амулети. Той е символ на мъжката сътворяваща ян-енергия. Ако пък в ноктите си Драконът държи перла или кристал, то той символизира богатство, сила и нови възможности.

Драконът е едно от петте животни, свързани с посоките на света (в западните вярвания, посоките на света са четири, но според китайската култура съществува петчленно деление на света – четирите познати и на нас посоки плюс центъра), като Синьозеленият дракон е поставен на изток – посоката на изгряващото слънце, на пролетта и дъждовете, а Жълтият дракон е свързан с центъра – това е полюсът на света, средището на човечността и цивилизацията, мястото на владетеля.

ДЪРВОТО НА ЖИВОТА

Дървото е символ на живот, могъщество, дълголетие, щедрост, търпение, покровителство, обединител на четирите елемента: земя, вода, огън и въздух. В неговата символика и боготворене намира отражение обожествяването на природата. Дървото въплъщава съюза между Земята, в която впива корените си и от чиито богатства се храни, Водата, която всмуква и отделя, Въздуха в който протяга листата си и Огъня на слънцето, под който расте и ражда своите плодове. То е и символ на многообразието в единството със своите многобройни клони, които излизат от един корен и отново се връщат в едното – семето от плода на клоните, от което ще се роди ново дърво. В него се проявява цялото, защото корените му са в земята, а клоните му се протягат към небето и така в едно се свързват двата свята – също като в човека. Дървото символизира също и женското начало, Великата майка – природата, извор на живот във всичките му форми. Вечнозеленото дърво олицетворява вечния живот, безсмъртния дух, вечността. А широколистното, което се променя през сезоните, е символ на непрестанно изменящия се и обновяващ се свят – живота, смъртта, възкресението, възпроизвеждането, животворното начало.

ЖАБА

Смята се, че жабата носи голям късмет и пари. Тя е символ на живота, на женствеността и плодовитостта, на душевната красота и вътрешната сила. Жабата осъществява връзка между влюбените.

ЗМИЯ

Змията е символ на знание и сила, изтънченост и хитрост. Тя е смърт и безсмъртие, добро и зло. Целебното, но и смъртоносно действие на отровата (раздвоеният език) олицетворява смъртта (отровата), но и възкресението (смяната на кожата).

Навита на колело символизира кръговрата на живота – Слънце и Луна, живот и смърт, светлина и тъмнина, мъдрост и опустошителна страст.

Тя е загадъчност, интуитивност, тайнственост, силата на Земята, плодородието.

И ДЗИН (I Ching)

Това преди небесно подреждане на осемте първоначални сили е било предсказано от Фукси, първият император на Китай и създател на I Ching (Книгата на промените). Той представлява по-финия живот, даващ енергия на Вселената, която сътворява всички форми на живот и техните по-етерни състояния, преди те да се проявят в по-твърда и по-плътна материя.

ИН и ЯН

Teзи cимвoли пpeдcтaвлявaт eнepгиятa нa дyaлнocттa. Toвa e eдинcтвoтo мeждy жeнcĸaтa и мъжĸaтa eнepгия. Ин и Ян ca нaпoмнянe зa бaлaнca мeждy cвeтлинaтa и тъмнинaтa. Ocигypявaт xoлиcтичeн пoдxoд ĸъм живoтa и нeгoвият cмиcъл. Πpeпpaтĸa и нoceнe нa yceщaнeтo зa бaлaнca във Bceлeнaтa.

КАДУЦЕЙ

Пoгpeшнo възпpиeмaн ĸaтo cимвoл нa фapмaцeвтиĸaтa. Toвa e тpaдициoнeн cимвoл нa Xepмec, cъcтoящ ce oт двeтe yвити змии oĸoлo ĸpилaтo cъздaниe. Kaдyцeй пpeдocтaвя ocнoвa зa acтpaлoгичния знaĸ, пpeдcтaвлявaщ плaнeтaтaтa Mepĸypий. Oлицитвopявa пъpвичнaтa cилa и coбcтвeнaтa жизнeнa cилa. Двoйнитe змии пpeдcтaвлявaт eнepгиятa Kyндaлини издигaщa ce oт ocнoвaтa нa гpъбнaĸa, ĸaтo eднa e oт жeнcĸи, a дpyгaтa змия oт мъжĸи poд. Kpилaтa ca oлицeтвopeниe нa нoвия живoт.

КЛЮЧ

Ключът отключва и заключва различни сили. Той символизира властта, знанието, мистерията и споделената тайна. Ако е сребърен – светската власт, ако е златен – духовната. При евреите означава раждане, при японците – благоденствие. Връзка от 3 ключа отваря вратите към здраве, благоденствие и любов.

КОН

Тотемно животно за България. Символ на Небесно начало и Слънце. Посредник между долния и горния свят. Символ на и за сила, бързина, плодородие, младост, възраждане, сексуална мощ и надареност. В Китай се квалифицира като Ян енергия. В И-дзин олицетворява сила и бързина. Соларен символ със собствено място и в християнството, Гърция и Рим. Конят също е символ на младостта, на неудържимостта на желанието, на пламенността, благородството, щедростта и плодородието. Той олицетворява и гръмотевицата, свързана с тропота от неговите копита.

КОСТЕНУРКА

Символ на дълголетие,търпение, постоянство, знание и познание, движение, мъдрост и връзка между Дух, Небе и Земя.Получили сме го от прабългарите.

КОТВА

Сивол на надежда, безопасност, преданост, внимание. Носи стабилност. Закотвя късмета. Препоръчва се за хора, които много пътуват.

КРИЛА

Крилата са символ на лекотата, духовността, на възможността да полетиш и да се издигнеш към небето. Крилата са израз на стремежа на душата към състояние, по-възвишено от човешкото или с други думи – на стремежа да се издигне над човешката природа. Крилата се свързват с когнитивните способности, въображението, мисълта, свободата и победата.

Според индусите крилата изразяват свободата да оставиш земното зад себе си в резултат на съзерцанието и да достигнеш Рая. Ригведа вижда крилата като Интелигентност, по-бърза от всяка птица. Демиургът сътворява света с движението на крилатите си ръце.

В древен Египет крилатите богове били богове защитници. Те предпазвали създанията, покривайки ги с крилата си, а също така обгръщали с тях стени, огради и храмове, чиито врати били украсени с крилатия образ на Амон Ра. Съюзът между Буто – змията и Некхебет – лешояда, изобразяващи респективно Долен и Горен Египет, ражда крилатата змия (наподобяваща Кетцалкоатъл – добре познатата перната змия на ацтеките), символизираща съюза между Земята и Небето.

В предколумбовите култури крилата се свързвали със Слънцето, приело формата на орел в Мексико и на кондор в Перу. Тези слънчеви птици са символ на небето, където могат да се издигнат благодарение на мощните си крила. Птицата символизира регенерацията, работата, извършена на Земята, която прави възможен полета от един свят към друг по-възвишен свят. Това ни напомня на египетския скарабей, който пълзи по земята, а в края на живота си разтваря крила, за да се издигне високо в небето и да полети към Слънцето. Колибрито представя изгряващото слънце, както и душата, която се издига от земята към небето.

В християнската традиция крилата се свързват със светлината на Слънцето на правосъдието, озаряваща Интелигентността на справедливостта. Бог предпазва човека със сянката на крилата си (Псалм). Когато човек се разграничава от Бог, той губи собствените си крила. Ангелите са най-чистото изражение на крилатия дух.

В Гърция Хермес имал крилати обувки – символ на пътника и пратеника, на мечтите, импулса и движението. Гърците изобразявали Любовта и Победата с крила. Според Платон крилата са символ на Интелигентността и Разбирателството. Ето защо те се свързват с някои чудати животни като крилатия кон Пегас, представляващ сублимацията на специфичната символика на животното.

КУБА НА МЕТАТРОН

Цветето на Живота съдържа в себе си таен символ, възникващ при съвместяване на 13-те кръга. Това е най-важната и свещена структура във Вселената, източникът на всичко – Плодът на Живота. В него са заключени 13 информационни системи. Съединявайки центровете на 13-те кръга, получаваме Куба на Метатрон. Той съдържа в себе си всички геометрични фигури на творението.

Кубът на Метатрон може да се използва за лечение и пречистване на низшите сили. Той има силно хармонизиращо и балансиращо въздействие върху околното пространство.

ЛЕБЕД

В древността на Запад лебедът, със своя символизъм, е заемал важно място между животните. Гъвкавата му шия и съвършената белота на оперението му са представлявали архетип на чистотата и благородството. Свързвали го преди всичко с древногръцкия бог Аполон, слънчев бог на съзидателната хармония. Лебедът, който присъствал на раждането на бога, го носи по въздуха и благодарение на неговата мощ притежава силата да предсказва. Прочутата “лебедова песен” произлиза именно от тази гадателска дарба, спомената от Есхил: когато наближила смъртта на Аполон, неговата птица започнала да издава жални, но едновременно с това възхитителни крясъци.

В древна Индия лебедът (или бялата гъска) Хамса е приказна птица, способна да отдели млякото от водата в питие, съставено от тези две вещества, където млякото олицетворява духа, а водата – материята. В по-дълбок езотеричен смисъл птицата се свързва също с раждането на света: именно великият лебед Хамса (буквално “аз съм той”) измътва космическото яйце, от което светът става проявен с появата си на повърхността на първичните води. В такъв смисъл лебедът представлява първичният дъх, който вдъхва живот на материалното вещество още в състояние на зародиш.

Освен, че лебедите са много красиви, елегантни, грациозни, те са символ на вечната любов. Не случайно техните изящни шии образуват сърце, символ на любов. Лебедът носи послания за любов и връзки. Лебедите си намират партньори за години, понякога и за цял живот. Когато лебедът се плъзга по водата на нашето осъзнаване, може да бъде символ на любов и напомняне за благословията, която откриваме във връзките си.

Лебедите са символ на прераждането, чистотата, целомъдрието, щедростта, мъдростта, любовта, партньорството, поезията и смелостта.

Лебедът в живота ни може да бъде възприет като стрелка, сочеща към по-мечтателните дълбини и чувства на нашето същество. Също така получаваме усещане за баланс от лебеда, защото той живее хармонично в три от четирите елемента – ходи сигурно по земята, може да се извиси високо във въздуха, плува във водата с величествена елегантност.

ЛОТОС

Mнoгo вaжeн дyxoвeн cимвoл зa Бyдизмa и няĸoи дpyги yчeния. Цвeтeтo oбиĸнoвeнo ce paзглeждa ĸaтo знaĸ нa пpocвeтлeниe. Boдaтa, в ĸoятo виpee pacтeниeтo e тъмнa. Bъзпpиeмa ce, чe бeлитe лиcтeнцa ca нacoчeни ĸъм cлънцeтo зa пpocвeтлeниe.

ЛУНА

Луната от древни времена е свързвана с женското начало, периодичността на природните цикли, трансформацията. Тя се възприема като рецептивното и пасивното начало, влагата и плодородието, подсъзнанието, въображението, възприемчивостта, интуицията и като управителка на емоциите. Луната определя вътрешния свят на личността: тази скрита страна на нашата същност, която ни причинява безпокойство, тъга, страх или фантазии, които често не признаваме дори пред себе си. Другата страна на лунната ни същност е свързана със спонтанността, проявите на радост, наслада, романтични чуства. Това е тази част, която възприема чуствените елементи от живота – насладата от аромата на цветята, на свежестта на въздуха след дъжд, на докосването на росната трева или топлата морска вод

ЛЯСТОВИЦА

Лястовицата е символ на дръзновение, вярност, приближаващ успех, благоприятни промени. Лястовиците възвестят новото начало и пробуждането на живота. Народът ни вярва, че тези прелетни птици са символ на възраждането, светлината и доброто. Пословични са сръчността и майсторството, с които лястовицата строи гнездото си. Затова тя също се счита за символ на домашния уют и привързаност към дома, на майчината грижа и  бащиното наследство.

МЕРКАБА

„Мер“ означава светлина,“Ка“ Ka това е индивидуалното съзнание на всеки човеки „Ба“ е начинът, по който всеки индивид възприема реалността. При нас хората, Ба обикновено се свързва с тялото или физическия свят.. Мер-ка-ба означава дух/тяло заобиколено от въртящи се полета от светлина.

Меркаба е средство човек да разкрие пълните си възможности. Меркаба ни дава възможност да развием по-високо ниво на съзнание, свързва ни с висшия Разум и помага да си припомним безкрайните ни възможности, плавно обединява женския (интуиция, възприятия) и мъжкия (действие, сила) аспект на съзнанието и духа ни.

МОРСКО КОНЧЕ

Ето няколко от неговите символни значения – търпение, защита, перспектива, упорство, приятелство, задоволство, щедрост.

Морското конче се противи на промените, има нехайно отношение към прогреса, то може да бъде символ на инат  и липса на гъвкавост.Морското конче може да си увие опашката около най-близкия обект, за да се закотви срещу бурните води. То ни казва, че трябва да сме упорити в нашите цели, но да внимаваме да не бъдем твърде инатливи или да не сме гъвкави, докато ги постигаме. Често морското конче идва при нас като знак, че имаме нужда от защита от външни обстоятелства, или че издигаме стени, които не са нужни. Бронираните им тела са знак, че понякога е нужно да сваляме гарда – или се оставяме твърде отворени и можем да бъдем наранени. Зрението на морското конче е много остро – всяко око се движи независимо от другото. Това е послание за възприятие и осъзнатост за това какво се случва около нас. Когато сме изгубени или объркани, морското конче ни кара да се огледаме около себе си – не само с физическото зрение, а и с духовния си взор, за да получим по-ясен поглед над ситуацията.

ОКОТО НА ХОР

Окото на Хор, наричано още Атшет, или Всевиждащото, както и Окото на изцелението е мoщeн cимвoл зa зaщитa идвaщ oт дpeвeн Eгипeт. То препазва от всяко зло и помага за изцеление, олицетворявало съкровената мъдрост и зрението на душата (ясновидство). Притежателят на такъв амулет ще се радва на сила, жизненост, здрав ум, богатсво и просперитет. Cмятa ce, чe yмeлo пpeдoтвpaтявa идвaщoтo злo. Дpeвнитe eгиптяни и близĸoизтoчнитe мopяци pиcyвaли cимвoлa нa нocoвaтa чacт нa ĸopaбитe cи, зa дa cи ocигypят бeзпpeпятcвaнo плaвaнe.

ОМ

Свещенният слог ОМ (  АУМ,  СОХАМ ) означава неназваното име на Бога, абсолют, дао, съдържа в себе си смисълът на всички свещени писания, явява се първоначална вибрация на мирозданието. Ом — това е първоначалният звук, творящ Вселената. Символ на безкрайността на духа, на Свещеното в света и в човека. Ознаменува победа над Хаоса. Помага да се установи връзка със нашата дълбочинна същност. ОМ може да се изтълкува като символ на Сила, която:

  • има универсално значение,
  • управлява цялата Вселена,
  • защитава от нещастията в живота,
  • осъществява желанията на вярващите,
  • дава просветление

ОРЕЛ

Орелът е символ на устрем и свобода. Начало, ден, живот.

ПЕНТАГРАМ

Пентаграмът е символ на петте велики принципа: Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. Това са петте качества, които трябва човек да изработи в себе си, за да стане съвършен.

Пентаграмът хармонизира ума и сърцето на човека и му показва, че може да живее и да разреши правилно задачите си. Той е извор на Светлина, на динамична и магическа сила.

Пентаграмът е използван като символ от Питагорейците за техният таен орден. Причината за това е т.нар. златно сечение (като термин е въведено от Леонардо Да Винчи, но Евклид е този, който формулира задачата за „делене на отсечка в крайно и средно отношение“ ).

Пентаграмът е образуван от 5 „златни“ триъгълници („златен“ триъгълник, това е равнобедрен триъгълник, на който отношението между дължината на бедрото към дължината на основата е 1.618), вписани в правилен петоъгълник. Всяка от петте линии, съставящи тази фигура, дели другата в „златна“ пропорция.

Може да се каже, че символизира фигурата на човека с разперени ръце и крака и изобщо човешкия микрокосмос, а също че символизира съвкупността от пет елемнта. Според западната традиция тези пет елемента са: Земя, Вода, Огън, Въздух, Дух. Според източната традиция са: земя, вода, огън, въздух, празнота.

ПЕПЕРУДА

Трансформация, Промяна, Закрила, Спокойствие, Воля, Търпеливост, Красота, Изящество, Нежност, Женственост, Воля, Целеустременост, Вяра, Надежда, Любов, Душа / духовност, Извисяване, Ново начало, Развитие, Приемане на случващото се.

Най-красивото крилато създание на майката природа идва с мисията и посланието за промяна. За трансформация. Преди да се превърне в пеперуда животът й започва като гъсеничка – малка, неугледна и бавна. Но изтъкавайки своя копринен пашкул тя се приготвя за живота в пълната му красота. Празнува победа, празнува живота, когато сама успее да се освободи от временния си дом. Именно това укрепва крилата й. Волята, желанието и силата с която се бори, за да излезе. Прелестна и красива тя каца при теб, за да ти напомни, че всичко в живота се променя и то е само за добро. Напомня ти, че иде ново начало за теб, че предстои да осъзнаеш духовната си същност или, че е време да направиш нещо за душата. Има я и през нощта и през деня, защото всичко в живота е хармония и баланс – ян и ин, бяло и черно, ден и нощ. И двете взаимно се допълват, не могат едно без друго. Символ на женствеността, на божествената красота пеперудата учи на спокойствие и търпеливост, вяра в доброто, надежда и любов. Цветовете й ще ти подскажат, когато я видиш как да допълниш тълкуванията си за нея.

ПЕРА

Перата са символ на по-висша сила, на духовен напредък. Това е, защото птиците в миналото са смятани за божествени същества, тъй като са създания на небето /Рая/ и са по-близо до Бог. Когато откривате пера по пътя си, означава, че вървите по път към духовно развитие на по-високо ниво /независимо дали имате желание за това или не/. Перото служи, за да ви бъде даден кураж, докато философски продължавате напред. То есимвол за това да гледате по-леко на живота в дадената ситуация, че трябва да се отпуснете и да приемате леко нещата, да не ги вземате твърде на сериозно, да се насладите на ситуацията. Перата още означават: засилена осъзнатост, леко сърце, просветление, божественост, развитие.

ПОДКОВА

Носи благополучие, късмет, щастие. Символ на плодородието.

ПЧЕЛА

Богатство, Съкровище, Мъдрост, Изобилие, Равновесие, Хармония, Действие, Работа, Организация, Взаимоотношения, Споделяне, Сплотеност, Производство, Избор, Комуникация, Опрашване, Взаимодействие, Растеж/развитие

Пчелите са онези малки същества, за които казват, че вече ни чакат в новото измерение и затова изчезват безследно и мистериозно. Пчелите са онези благодетели, без които животът на планетата би бил немислим. За техния продукт – МЕДА се говори като за ЗЛАТОТО на природата. Съкровището на света, неизмеримо богатство. Появата на пчелата около теб, в дома или в сънищата е само знак, за да обърнеш внимание какво разпръскваш около себе си. Твоето състояние, твоето поведение е прашецът, който споделяш с околните. Начина по който комуникираш с другите е семенцето, което посаждаш. Обърни внимание на взаимоотношенията си с другите, на комуникацията ти с тях. Пчелата може да долети при теб, за да ти напомни, че имаш много богатства и съкровища в живота си, за които е време да се погрижиш, да им обърнеш внимание или пък да те извести, че нещо хубаво те очаква в най-скоро време. Златна възможност, златен шанс, съкровище? Как витаят мислите ти, къде кацат в един момент и до каква степен ползотворни са, те пита твоята златна приятелка щом дойде при теб. Тя е символ на слънцето, на аромата на живота и цветята, на божествена закрила. Пратеник на златното животворящо Слънце, което пък е покровителствано от Арх. Михаил.

РИБА

Носи късмет, спокойствие, мъдрост, дълъг живот и щастие, плодородие, изобилие, хармония.

РОЗА

Символ на красотата, силата и мъдростта, на любовта и щастието.

САКРАЛНА ГЕОМЕТРИЯ

Сакралната геометрия има една особеност – тя е безупречна, всичко в света е свързано с нея, тя е основата на творението. Всичко, което съществува в света или някога е било сътворено, е създавано по този образец и има в основата си сакрална геометрия.

КРЪГ

Конструиран от нещо(линията) и нищо (пространството вътре в кръга и извън него) – асоциира се с духа и материята. Единство, безкрайност и висше съвършенство. Вселената, раждането, прераждането, живот, слънце, луна, земя, плодородие, силата на жената, хармонията, вечната любов.

Структурата на кръга притежава огромна сила. Тя идва от неговата безкрайност. Затова се използва в магическия свят и практики. Магическият кръг изгражда физическа и духовна защита, където нежелани енергии не могат да проникнат.На кръгла маса всички са равнопоставени.

КВАДРАТ

Основа, баланс, структура, посока, стабилизация, сигурност, постоянство. Означава да имаш план, да реализираш този план, да реализираш идеите си в реалността.

ТРИЪГЪЛНИК

Трите страни символизират числото 3 – число на сътворението и духовния свят. Майка, баща, дете. Земя, небе и човек. Чобек, душа и дух – триединство. Триъгълник с върха нагоре символизира огъня, слънчевата енергия, пламъка, мъжкото начало, фалоса. Триъгълник с върха надолу – женското начало, утробата, водата.

СЕМЕ НА ЖИВОТА

Представлява 7 кръга, вплетени един в друг. Модел на сътворението – 7-те дни на сътворението. Всеки кръг е един ден от него. Структурата на този символ е единтичен с клетъчната структура ( сътворението на човешкия ембрион).

СИМВОЛ НА РОДА ДУЛО

Олицетворява  Божествената, върховна сила. Обозначава връзката на човек с Бога, Слънцето, Вселената, Природата. Призовава Божествената сила да пази дома, обителта и човека, който го носи.

СЛОН

Слонът е много почитано животно в Китай и Индия, където го считат за свещено. Фън Шуй използва фигурата или изображението на слона за привличане на успех и късмет. Слонът е и символ на мъдростта и силата.

Китайците смятат, че той привлича с хобота си богатството и благополучието в дома. Слон с хобот нагоре означава късмет и щастие. Слон с хобота надолу е знак за добродетелност и е за жена, която иска да забременее.

Този талисман ще донесете повече мъдрост и решителност в живота Ви, което ще Ви помогне да преценявате правилно ситуациите и да взимате бързо и правилно необходимите решения. Ще усетите, че в трудни или решителни мигове имате невидимата закрила на това мъдро и могъщо животно.

Слончето от злато /или друг жълт метал/ е талисман на спортистите. Той им помага да се концентрират върху резултата и да постигнат победа. Всички останали този талисман може да издигне до върха на властта. Внимание: рискувате да стигнете до целта си, газейки през трупове, защото твърдостта, граничеща с жестокост, е обратната страна на придобитото лидерство.

Слончето от сребро /или друг бял метал/ дарява притежателя си с мъдрост – качество, без което човек не може да се задържи дълго нито на трон, нито на пиедестал. Подобен талисман е чудесен за жени ръководителки.

СЛЪНЦЕ

Символът на слънцето се среща във всички култури през цялата история.

Смятано от повечето народи за космическа сила, не е изненадващо, че виждаме слънцето изобразено на безброй артефакти.

Древната китайска култура разпознавала слънцето като Големия мъжки принцип – върховният Ян. Тези символично признателни хора също олицетворяват Слънцето като космическо око, което гледа върху господството му през деня.

Алхимично, слънцето е sol и езотерично символизира ума или интелекта. Златото се счита за материал на слънцето във външно символични практики на алхимията.

Слънцето се възприема като символ на светлина, топлина, енергия, мъжкото начало, сила, знание, власт, раждане и смърт.

СЛЪНЦЕ, ЛУНА И ДВОЕН ПЕНТАГРАМ

Изключително мощна комбинация от символи, които служат за балансиране на дуалната природа: мъжка и женска полярност, логика и интуиция, материалното и духовното. Помага ни да бъдем осъзнати за нашата дуалност и че носим в себе си всички аспекти на сътворението. Хармонизира ума и сърцето на човека и му показва, че може да живее и да разреши правилно задачите си. Той е извор на Светлина, на динамична и магическа сила.

СПИРАЛА

Символ на безкрайността и промяната. На постоянното изменение и развитие. Всяко развитие в све та се извършва по спирала. Всяко завъртане е край на един цикъл и начало на друг. Дава защита срещу вредни въздействия отвън, създавайки положително торосионно поле към човека.

СЪРЦЕ
Сърцето е един от най-позитивните символи в целия свят. Той стабилно се е установил в нашето съзнание като символ на любовта,  милосърдието и добротата. Сърцето символизира и Божествената защита и любов.

ТРАЙКЕТРА (Triquetra –  келтски триъгълник)

Древен символи за триединство, напр. Тяло – разум – дух, минало – настояще -бъдеще. Той символизира безкрая, тъй като няма начало и край.

В християнската вяра трите точки на Троичния възел представляват Светата Троица на Отец, Син и Свети Дух. Понякога може да видите триединския възел, затворен в кръг, като средство за подчертаване на единството или вечността.

За уиканите и неопаганите възелът на Троицата е символ на трикратната природа на Богинята като майка, девойка и корона. Майката като богиня е представител на творението, девойката е представител на невинността, а короната е представител на мъдростта. Той също така е символ за силите на природата (земя, огън и вода), а трите взаимозаключващи се кръга са символ на женската плодовитост.

Според келтите най-важните неща в света са били на тройки; три домена (земя, море и небе), три стихии, три етапа на живота и т.н.

ТРИСКЕЛ (тройна спирала)

Трискелът е древен символ, състоящ се от три свързани спирали, въртящи се в една посока, които представляват триединството във всяка негова форма. Те също така символизират динамика, движение и ентусиазъм в контраст с всичко, което е спокойно и фиксирано. Това е символът на живота.
Трискелът преставлява миналото, настоящето и бъдещето или трите фази на възрастта: детство, зрелост, старост.
Той се свързва с елементите: вода, огън и земя или трите състояния на материята: твърдо, течно и газообразно.

ЧО КУ РЕЙ

Това е един от първите символи, използвани в Рейки, който означава „Поставяне на силите на Вселената тук“. Той помага за канализиране и усливане на енергията към дадена цел. Може също така да се използва за изчистване на пространството от негативна енергия.

ФЕНИКС

Сила и просперитет, безсмъртие, възраждане. Висша добродетел и изящество.

ХАМСА (Ръката на Фатима)

Хамса  е символ от Близкия изток датиращ от древни времена, проектиран да ни защитава от лоши очи, лош късмет, както и от завистта на другите. Всъщност амулетът се среща по цял Свят. Индусите го наричат “Хумса”, а евреите – „Хамеш“. Ислямския свят го нарича Ръката на Фатима , а мита за нея идва от тук: според легендата Фатима разбърквала яденето на огъня, когато съпругът влязъл в къщата на момичето (по това време на мюсюлманите им било позволено да имат до 4 съпруги), тя се изплашила,  изпуснала дървената лъжица и започнала да бърка храната с ръка без да обръща внимание на болката, която си причинява. Оттогава ръката е символ на търпение и вяра, а също така на действие, сила, власт и защита. Символизира петте основни стълба в религията – вяра , молитва , поклонничество , пост и милосърдие . Това е един от силните амулети, който има спиращо действие на негативна енергия не само спрямо собственика на амулета но и спрямо имуществото му.

ХЕКСАГРАМ (ЗВЕЗДАТА НА ДАВИД)

Представлява два равностранни триъгълника, преплетени един в друг, единият с върха надолу (мъжкият принцип), другият с върха нагоре (женският принцип). Олицитворява материалното и духовното, доброто и лошото, вътрешното и външното, женското и мъжкото. Талисман срещу злите сили. Носи божието покровителство.

ЦВЕТЕ НА ЖИВОТА

Цветето на Живота е единственото изображение, което съдържа в себе си всички аспектите на творението, всички математически формули, всеки закон на физиката, всяка хармония в музиката и всяка биологична жизнеформа.

„Това е цялото познание както женско, така и мъжко – без изключение … Пропорциите на тази рисунка съдържат всички възможни аспекти на живота …“ Д. Мелхизедек. Символът Цвете на живота възстановява психическото равновесие, усилва интуицията и паранормалните способности, дава силна защита от агресия и зло.